Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

De Verleiders - Door de bank genomen: tien jaar later

In 2014 verrasten ''DE VERLEIDERS'' met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief, een plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Er was een steen in de vijver gegooid. Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden.  


De gelddrukpersen van commerciële en Centrale Banken draaien overuren. Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis. De rijkste 0,01%, zag in acht jaar tijd zijn vermogen vertienvoudigden. De overheid strooit miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen over het land uit. Geleend weliswaar, dat mogen onze kinderen later terugbetalen.


En wij? Wij zien dat alles duurder wordt. Wonen is niet meer van één inkomen te doen, energie is onbetaalbaar, de inflatie is torenhoog en spaargeld verdampt. En dan is er nog een nieuw geldstelsel, waarmee de overheid al jouw bestedingen op afstand kan monitoren, een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan.  


‘Door de bank genomen: Tien jaar later’ werpt een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.


32,50 euro incl. consumptie | Grote Zaal




Datum

25  dinsdag 25 april 2023 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk