Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Het Puberbrein - Een handleiding door Aletta Smits

Dit jaar zal GGD Hart voor Brabant in samenwerking met gemeente Land van Cuijk diverse sprekers uitnodigen om te komen praten over het belang van een goede gezondheid en mentale en fysieke fitheid. Allerlei onderwerpen zullen aan bod komen.


Op maandag 13 maart zal onderzoeker en docent Aletta Smits komen vertellen over Het Puberbrein in Hotel Riche Boxmeer.

De lezing start om 19:30 uur en zal duren tot 21:00 uur.


Tijdens deze lezing wordt verteld over wat de puber beweegt. Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom besluiten ze al na drie weken om een andere studie te doen? Of ze nu 12 of 20 zijn, pubers voelen voor volwassenen vaak als een vreemde levensvorm.

Ze lijken niet vatbaar voor de meest logische argumenten, ze maken onnavolgbare keuzes en roepen – naast wat nostalgie – vaak onbegrip op: waarom komen ze niet uit bed? Waarom denken ze nergens aan? Waarom zijn ze aan hun mobiele telefoon vastgekit? Waarom hebben ze altijd een weerwoord en waarom hebben ze niet gewoon op tijd hun spullen af?


Er is recent van alles over het puberbrein bekend geraakt. Deze lezing zet het op een rij en geeft op humoristische wijze het antwoord op voorgaande vragen. Hoe kunnen ouders, docenten, opleiders en stagebegeleiders daarop aansluiten?


Voor mensen die pubers thuis hebben, aan pubers lesgeven en mensen die pubers begeleiden als stagiaires.

Meld je gratis aan via: https://www.gemeentelandvancuijk.nl/lezingengezondheid

Datum

13  maandag 13 maart 2023 om 19.30 uur

Website en social links

Adres

GGD Hart voor Brabant

Zwaanstraat 7

5431 BR Cuijk