Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

NLdoet - Handen uit de mouwen voor het tuinplan bij Verdeliet

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie: NLdoet. NLdoet zet de vrijwilliger en vrijwilligerswerk in de schijnwijpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlands om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet.


Verdeliet wordt als vereniging geheel geleidt door vrijwilligers. Zo'n mooie dag waarbij de vrijwilliger en het vrijwilligerswerk centraal staat, mogen en willen we dan ook niet zo maar voorbij laten gaan. Op zaterdag 11 maart stellen wij bij Verdeliet onze tuin open voor NLdoet van 09.30 - 16.30 uur, om gezamelijk onze handen uit de mouwen te steken voor het tuinplan 2023.


Graag beleven wij samen met jou een hele mooie dag tijdens NLdoet 2023. Het motto van Verdeliet is niet voor niks: Doen, Delen en Beleven. Ook dit staat op zaterdag de 11e van maart centraal.


In het tuinplan dat wij vanuit Verdeliet voor deze dag voor jou hebben gepland staan verschillende werkzaamheden waar jij jouw handen uit de mouwen kan steken. Deze werkzaamheden kan je zelf of in groepsverband uitvoeren, dit is helemaal aan jou. Aan het einde van de dag, lopen we graag gezamenlijk door de tuin heen van Verdeliet om als groep het werk te bekijken dat deze mooie dag door iedereen is verzet. Om zo van elkaars werk te genieten. Wij hopen op een hele mooie dag, de 11e van maart!


NLdoet 2023

NLDoet Verdeliet Oranje Fonds 2023

We hebben voor NLdoet de volgende leuke werkzaamheden voor jou klaarstaan:


Bij Verdeliet wordt op het moment een labyrint aangelegd. Vrijwillige medewerkers hebben het afgelopen jaar hele mooie, mozaïeken stenen gemaakt. Het labyrint zal uit deze stenen bestaan, welke nog gelegd moeten gaan worden. Dit labyrint willen wij op 11 maart dan ook graag met jou verder aanleggen.


Mocht je het aanleggen van een labyrint niet zo aantrekkelijk vinden, hebben we bij Verdeliet nog overige activiteiten tijdens NLdoet op deze zaterdag, de 11e van maart, die je misschien wel leuker vindt om te doen:


Insectenhotels opknappen

Vogelhuisjes schoonmaken en ophangen

Egelhuisjes maken

Zaden uitzoeken en zadenzakjes knutselen

Kaarsen maken van oud kaarsvet

Een nieuwe outfit maken voor onze vogelverschrikker in de moestuin, met behulp van de naaimachine (deze is aanwezig bij Verdeliet)

Daarnaast hebben we voor deze zaterdag ook nog diverse tuinwerkzaamheden: als opknappen van de bloemenborders rondom de vijver, het schoonmaken van het terras in de belevingstuin en de kruidentuin. En uiteraard mag er tussen deze werkzaamheden niet ontbreken: het klaarmaken van de bedden voor het nieuwe tuinseizoen.


Wij, bij Verdeliet, hebben er nu al zin om om jou te mogen verwelkomen. Hopelijk hebben we jou enigszins nieuwsgierig gemaakt. Wij zien jou graag op zaterdag 11 maart! Neem gerust je partner, je kinderen, vrienden of de buurvrouw en/of buurman mee. Om het jou wat makkelijker te maken, delen we de link graag met je om je in te schrijven op de website van NL Doet (zie deze link)


Tot zaterdag 11 maart!?

Groene groet vanuit alle vrijwilligers van Verdeliet.

Datum

11  zaterdag 11 maart 2023 om 09.30 uur

Website en social links

www.verdeliet.nl

Adres

Wereldtuin Verdeliet

Toermalijnlaan 40

5431 ZK Cuijk