Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Marcel van Roosmalen - Boek & Praat

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en schrijver. Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om. 


Verder is hij Druktemaker in ‘De Nieuws BV’ op Radio 1, maakt hij succesvolle podcasts en op televisie samen met Gijs Groenteman de talkshow ‘Media Inside’. 


Van Roosmalen schrijft voor onder meer Hard Gras en De Correspondent en is auteur van de #1 bestseller ‘Theo Janssen: Marcel van Roosmalen op pad met de dikke prins (2019)’. Daarnaast schreef hij ‘Je hebt het niet van mij’, een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse, dat werd bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. 


Zijn mooiste reportages verschenen in ‘Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt en Je moet opschrijven dat hier niets gebeurt’. In 2019 verscheen ‘Het zijn de kleine dingen die het doen: Marcel van Roosmalen over zijn moeder’. In 2021 verscheen ‘Mijn legendarische moeder overleeft alles’.


Bij Boek & Praat ontmoet je de schrijver van je favoriete boek. Luister naar zijn of haar verhaal en stel je vragen. Na afloop is er de gelegenheid om een boek te laten signeren.

Vooraf ontmoet je een schrijver uit de regio, die je wordt voorgesteld door Schrijverscollectief De Kneep. 


Boek & Praat (voorheen ‘Literaire Ontmoeting’) is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en regionaal schrijverscollectief De Kneep. Leden van BiblioPlus krijgen korting, kijk voor de actiecode op de website van BiblioPlus (laat op de avond van de voorstelling je bibliotheekpas zien bij binnenkomst).

Datum

18  dinsdag 18 oktober 2022 om 19.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk