Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Holland Baroque - Brabant 1653

In de Sint-Martinuskerk klinkt deze avond de 17e-eeuwse kloostermuziek uit Noord-Brabant. Holland Baroque presenteert samen met vijf vrouwelijke solisten verborgen parels uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. 


De centrale figuur van dit programma is componist Benedictus à Sancto Josepho (1642-1716) die verbonden was aan het Karmelietenklooster van Boxmeer. Een omvangrijk onderzoek leverde, naast een schat aan repertoire, inzicht in de ongekend rijke muzikale cultuur waarvan hij deel uitmaakte. Zo ontstond een prachtig nieuw album ‘Brabant 1653’.  


Tineke Steenbrink: ‘Het in kaart brengen van je eigen muzikale landschap is ontzettend spannend. Judith en ik zijn opgegroeid in Oeffelt, vlakbij Boxmeer. In Nederland denken we onterecht dat er behalve Sweelinck een muzikaal moeras was in de 17de eeuw. Wij zijn geraakt door de eigenheid en zeggingskracht van dit repertoire.’


Judith Steenbrink: ‘Musicologen zoals Frits Noske en Rudolf Rasch hebben in de tachtiger jaren van de vorige eeuw veel betekend voor het in kaart brengen van het Nederlandse muziekleven. Wij vinden het belangrijk deze muziek opnieuw te laten horen. ‘Brabant 1653’ is daar een prachtige aanleiding voor.’ 


Solisten: Julie Thyana Roset, Ana Vieira Leite, Camille Allérat (sopraan) | Bethany Horak-Hallett, Patrícia Silveira (mezzosopraan)


Locatie: St. Martinuskerk

Datum

16  zondag 16 oktober 2022 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Kerkstraat 8

5431 DH Cuijk