Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jusqu’à la Garde – Filmtheater

Vanaf de eerste scène bij de rechter, die een verklaring voorleest van hun elfjarig zoontje Julien, is de spanning tussen de echtgenoten om te snijden.


Om haar zoon te beschermen tegen zijn vader zegt Miriam dat Antoine, haar man, gewelddadig is en bedreigend. Ze eist de exclusieve voogdij over haar jongste kind. Maar omdat er onvoldoende bewijs voor wordt geleverd, geeft de rechter Antoine een gedeelde voogdij: het begin van een drama waarin de elfjarige Julien klem komt te zitten.


Als beschermengel van zijn moeder tegen zijn jaloerse vader, doet de jongen alles om de vrede te bewaren en erger te voorkomen. Maar zelf gaat hij zwaar gebukt onder de angst voor z’n autoritaire vader. De Engelse titel van de film is 'Custody': ‘voogdij’, maar óók: ‘hechtenis’.


Julien is echt niet de enige ‘gevangene’ hier! De vader bijvoorbeeld probéért wel dichter tot zijn zoon te komen, maar blijft feitelijk – onvermogen? – zó ver van hem weg. De goedbedoelde uitstapjes van de vader zijn niets méér dan: goedbedoeld. 


Alternatieve titel: Custody

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Xavier Legrand

Met onder andere: Léa Drucker, Denis Ménochet en Thomas Gioria

IMDb beoordeling: 7,5 (9.198)

Oorspronkelijke taal: Frans

Releasedatum: 1 maart 2018


Deze film wordt vertoond in samenwerking met Sociom | Zin. Na afloop is er – voor wie dat wil – een nagesprek over het thema van de film.

Datum

3  maandag 03 oktober 2022 om 14.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk