Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Open middag Heeswijkse Kampen

Op vrijdagmiddag 26 augustus kunnen inwoners van Land van Cuijk de laatste archeologische opgravingen in de Heeswijkse Kampen bekijken tijdens een open middag tussen 13:00 en 16:00 uur. Er is ieder half uur een rondleiding over de verschillende opgravingen met uitleg door archeologen en specialisten. Voor kinderen zijn er verschillende dingen te doen. Meer informatie volgt komende week via de website www.BAAC.nl en de sociale media.


Bekijk het rijke verleden van Cuijk

Rondleiding en activiteiten op Heeswijkse Kampen. In Cuijk wordt al ruim 20 jaar archeologisch onderzoek uitgevoerd. Dit heeft al veel vindplaatsen en mooie vondsten uit verschillende perioden opgeleverd. We weten inmiddels dat hier al eeuwenlang mensen hebben gewoond en hun naasten hebben begraven. De archeologen van BAAC onderzoeken nu de laatste drie terreinen binnen de Heeswijkse Kampen. Zij benutten deze laatste kans om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het rijke verleden van deze wijk en het Land van Cuijk. Hiermee brengen onze archeologen het verhaal van het dagelijks leven van onze voorouders nog verder in kaart. Tijdens deze onderzoeken zullen onder meer nederzettingsterreinen uit de bronstijd tot en met de Romeinse tijd worden opgegraven. Ook worden nog resten van een grafveld uit de ijzertijd verwacht. 

Open middag Heeswijkse Kampen

Op vrijdagmiddag 26 augustus kunnen inwoners van Land van Cuijk de vondsten bekijken tijdens een open middag tussen 13:00 en 16:00 uur. Er is ieder half uur een rondleiding over de verschillende opgravingen met uitleg door archeologen en specialisten. Voor kinderen zijn er verschillende dingen te doen.

Bouwterrein

Let op: Het terrein is een bouwplaats, waardoor het minder toegankelijk is voor mindervaliden en betreding is daarom op eigen risico. U wordt ontvangen bij het ketenpark. Het is niet toegestaan om zonder begeleiding rond te lopen. Kom te voet of met de fiets, er is geen parkeerplaats bij het terrein. Er wordt wel gezorgd voor een fietsenstalling.

Meer informatie zie de website www.BAAC.nl en de sociale media.

Datum

26  vrijdag 26 augustus 2022 om 13.00 uur

Website en social links

www.BAAC.nl

Adres

BAAC

Heeswijk

5431 NC Cuijk