Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondleiding Klooster Sint Agatha

Het wordt sinds 1371 onafgebroken bewoond door Kruisheren en vierde in 2021 zijn 650e verjaardag. Het oudste bewoonde klooster van Nederland is een plaats waar het leven van alledag wordt gecombineerd met stilte en bezinning. Sinds 2006 is in een deel van het klooster het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven gevestigd. In het jubileumjaar 2021 is er een bijzondere tentoonstelling ingericht over 650 jaar kloostergeschiedenis.


De rondleiding is voor de tentoonstelling 650-jaar klooster Sint Agatha. Hier zijn schilderijen, meubilair, liturgisch vaatwerk, cultuurhistorische voorwerpen en gebruiksvoorwerpen die uit al die eeuwen bewaard zijn gebleven te zien. Ook de kloosterkerk met het vorig jaar teruggeplaatste Mauritsraam is onderdeel van de rondleiding. Bij mooi weer wordt ook de kloostertuin meegenomen.


De aanvang van de rondleiding is om 14.00 uur bij het Erfgoedcentrum aan de Kloosterlaan 24. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De rondleiding is voor maximaal 15 personen. Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich opgeven via info@kloostersintagatha.nl

Datum

  Vandaag t/m 30 september 2022

Dagen geopend
vr  Vrijdag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Adres

Klooster Sint Agatha

Kloosterlaan 24

5435 XD Sint Agatha