Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Gelijkdag

Tijdens gesprekken met kinderen is gebleken dat zij meer aandacht willen voor gelijkwaardigheid. Daarom is Gelijkdag in het leven geroepen. Kinderen vinden het belangrijk om te laten zien dat iedereen anders is, maar toch gelijk aan elkaar. En als iedereen zich gelijk voelt, voelt iedereen zich een stuk gelukkiger. Op deze dag brengen kinderen hun boodschap over gelijkwaardigheid de wereld in, niet alleen met woorden maar ook met daden! Pers is van harte uitgenodigd om het programma bij te wonen.


Wanneer: Vrijdag 20 mei 2022

Tijdstip: 9.30 – 12.00 

Locatie: Schouwburg Cuijk – Grotestraat 62, Cuijk


Gelijkdag

Door met kinderen in gesprek te gaan over de toekomst en te vragen wat voor hen belangrijk is, is het idee van Gelijkdag ontstaan. Voor kinderen is het belangrijk om zich geaccepteerd, gezien en gelukkig te voelen. Als kinderen zich gelijk voelen aan anderen, dan voelen ze zich goed. Kinderen erkennen dat iedereen anders is en dat we elkaars verschillen nodig hebben. Juist dat maakt ons gelijkwaardig aan elkaar. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de samenleving met zijn eigen unieke talent of persoonlijkheid. 


Het Land van Geluk

Kinderen in het Land van Cuijk voelen zich over het algemeen gelukkig. Zo worden kinderen bijvoorbeeld blij van hun vrienden en familie, een fijn thuis en nieuwe dingen ontdekken. Ook voelen kinderen zich fijn als zij omgeven worden door blije mensen of als zij andere mensen kunnen helpen. Met Gelijkdag staan een aantal thema’s centraal waar volgens kinderen verbeterpunten liggen als het gaat over de mate van geluk. Denk bijvoorbeeld aan pesten of zieke en eenzame mensen. Dit geldt voor alle mensen in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Hoe mooi zou het zijn als we zo samen bouwen aan de ambitie om de gelukkigste gemeente van Nederland te worden: Land van Geluk!


Programma

Een paar honderd kinderen uit het Land van Cuijk nemen deel aan Gelijkdag. Het evenement is voor kinderen van groep vijf tot en met acht. Er vindt een voorstelling plaats waarin kinderen hun boodschap over Gelijkdag delen. Daarna vinden er diverse workshops plaats in de schouwburg waarmee kinderen met hun talent een workshop voor een goed doel geven aan andere kinderen. Door kinderen, voor kinderen!  


Het programma van de dag ziet er als volgt uit:


10.00 – 11.00 Voorstelling Gelijkdag

11.15 – 12.00 Workshopronde 1

12.00 – 12.30 Pauze

12.45 – 13.30 Workshopronde 2

13.45 Einde programma


Partners die hun medewerking verlenen aan het mogelijk maken van deze dag zijn Schouwburg Cuijk, Stichting Leergeld Land van Cuijk, Sociom, Stichting Welzijn Ouderen Cuijk, Jonge Mantelzorgers / Centrum Mantelzorg en de gemeente Land van Cuijk. 


Datum

20  vrijdag 20 mei 2022 om 09.30 uur

Website en social links

www.doejemee.nu

Adres

Stichting DOE JE MEE

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk