Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Cultuurmarkt

Op donderdag 19 mei organiseert stichting DOEJEMEE de cultuurmarkt in Schouwburg Cuijk. Ruim 40 organisaties uit regio Land van Cuijk presenteren zich hier letterlijk in een marktkraam. Scholen uit het Land van Cuijk komen ‘shoppen’ voor cultuureducatie. Zo verbinden we het onderwijs en het culturele aanbod in de regio. Pers is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. 

Wanneer: Donderdag 19 mei 2022

Tijdstip: 15.00 – 18.00 

Locatie: Schouwburg Cuijk – Grotestraat 62, Cuijk


Tijdens de cultuurmarkt zijn er buiten de marktkraampjes ook allerlei workshops en presentaties te volgen. De onderwerpen die op 19 mei aan bod komen, zijn onderwerpen die aansluiten op het onderwijs op basisscholen. Alles wat een leerkracht met de klas kan doen op het gebied van kunst & cultuur, sport & spel, natuur, wetenschap en techniek. 


Cultuurcoach

Stichting DOEJEMEE is cultuurcoach voor alle basisscholen in het Land van Cuijk. De organisatie verbindt het onderwijs en de culturele sector. Het afgelopen jaar werd middels een ‘Learning Community’ met het onderwijs de behoefte van het onderwijs onderzocht op het gebied van cultuureducatie. Er werden diverse bijeenkomsten georganiseerd waarin cultuurmakers worden begeleid om aansluiting te vinden bij de thema’s uit het onderwijs. Het resultaat is te zien op de Cultuurmarkt. 

 

Belang van cultuureducatie

Door cultuureducatie te koppelen aan het lescurriculum van het basisonderwijs, verrijkt de leeromgeving van kinderen. Cultuureducatie draagt op een speelse manier bij aan kennisoverdracht, persoonlijke ontwikkeling en deelname aan de maatschappij. Het is een middel om talenten aan het licht te brengen en leert om gevoelens uit te drukken en betekenis te geven. 


Jaarplanning nieuwe schooljaar

Scholen die de Cultuurmarkt bezoeken, kunnen in één middag hun jaarplanning voor het nieuwe schooljaar bij elkaar ‘shoppen’. De backoffice van DOEJEMEE is op het evenement aanwezig om wensen van de leerkrachten direct aan te nemen. Zij ondersteunen het onderwijs in het vullen van hun jaarplanning voor cultuureducatie. 

Datum

19  donderdag 19 mei 2022 om 15.00 uur

Website en social links

www.doejemee.nu

Adres

Stichting DOE JE MEE

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk