Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Theater na de Dam Cuijk Programma rond de Nationale Dodenherdenking

Met Theater na de Dam volgt Cuijk het voorbeeld van andere gemeenten die ook langer dan twee minuten willen stilstaan bij de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de jaren van vrijheid daarna.


Het thema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is dit jaar ‘Vrijheid in Verbondenheid’. Hoe verhouden vrijheid en verbondenheid zich tot elkaar? In hoeverre stimuleert vrijheid een verbondenheid in een maatschappij waarin de mensen elkaar niet altijd meer verstaan?


In de voorstelling wordt stilgestaan bij de slachtoffers van oorlogsgeweld, met speciale aandacht voor de verschillen tussen de generaties. 


Jongeren zetten doorgaans een streep onder het verleden om een perspectief te hebben voor de toekomst, terwijl ouderen vaak bezig zijn met de oorlog en met het verleden. Het is belangrijk dat ouderen en jongeren elkaar blijven opzoeken en hierover met elkaar in gesprek gaan. 


Dit jaar is daarom speciaal gezocht naar jongere acteurs, zodat ouderen en jongeren samen de verhalen vertellen en de herinneringen levend houden. De jongere en oudere Cuijkse acteurs geven vorm aan het thema met tekst, muziek, zang en dans.


De toegang is gratis, maar het reserveren van een kaartje is wel noodzakelijk.

Datum

4  woensdag 04 mei 2022 om 21.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk