On the air

Het orkest viert feest


Op 1 april 1951 werd het beroepsorkest van de luchtvaarttroepen opgericht: de ‘luchtmachtkapel’. Nu, 70 jaar later, is het ‘Orkest Koninklijke Luchtmacht’ niet meer weg te denken uit het landschap van professionele orkesten in Nederland. Met een geheel eigen stijl, het orkest speelt uitsluitend pop en jazzmuziek, is het als blaasorkest zelfs uniek in de wereld! 


De traditie van ‘On the Air’ is 20 jaar geleden ontstaan. Het orkest herbergt zoveel muzikaal talent dat er talloze ensembles te vormen zijn. Traditionele bezettingen als een koperkwintet of een klarinetkwartet, maar ook exotische varianten als: ‘jazztrio in douchecel’, ‘modern filmtheater met trombone’, ‘koken met dwarsfluit’.. 


Naast kleinere ensembles traden de afgelopen twintig jaar ook op: de gehele houtgroep, de bigband, groot koperensemble. Welke op deze avond acte de présence geven, blijft nog even geheim! 


Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met een mini-concert van het voltallige orkest onder leiding van chef-dirigent majoor Patrick Curfs. 


In een festival-achtige sfeer kun je door de gehele schouwburg je favoriete pad bewandelen en genieten van een enorme diversiteit aan bezettingen en stijlen. Natuurlijk voorzien van een feestelijk thema, want... het orkest viert feest! 

Datum

19  zaterdag 19 februari 2022 om 19.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk