Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

GEANNULEERD - Bart Chabot bij Schouwburg Cuijk

Dichter, schrijver en podiumdier


Wie aan Bart Chabot denkt, denkt aan beweging. Chabot is dichter, schrijver en podiumdier. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. 

 

Bart Chabot begon zijn carrière als dichter en nog altijd is poëzie de vorm waar hij met grote regelmaat naar teruggrijpt. In 2018 verscheen dan ook een gloednieuwe en lijvige poëziebundel van deze dichter pur sang: 'Hosanna dagen'. 

 

In 2020 schreef hij het alom lovend ontvangen 'Mijn vaders hand', deel 1 van een trilogie. In deze onthutsende roman kijkt Bart Chabot zijn jeugd eindelijk in de ogen. In 2021 verscheen het vervolg, ‘Hartritme’, waarin hij zijn vriendschappen met Herman Brood, Jules Deelder en Martin Bril beschrijft. 


Ontmoet lokaal talent 

Vanavond ontmoet je ook schrijftalent uit het Land van Cuijk. Stichting De Kneep, hét platform voor schrijvers en taalliefhebbers uit het Land van Cuijk en Maasduinen, presenteert vanavond de eerste kwarTAALdichter. De uitgekozen dichter schrijft drie maanden op rij (minimaal) één gedicht over de (regionale) actualiteit of een ander toepasselijk thema. 


De kwarTAALdichter wordt geïntroduceerd door dichter Monica Boschman.


De Literaire Ontmoetingen zijn een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en De Kneep.  

Datum

25  dinsdag 25 januari 2022 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk