Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ontmoet Murat Isik tijdens de Literaire Ontmoetingen

De succesvolle schrijver Murat Isik is dinsdag 16 november te gast tijdens de Literaire Ontmoetingen in Schouwburg Cuijk. De winnaar van de Libris Literatuurprijs in 2018 vertelt in een interview met Tijn Heijl over zijn schrijverschap, geeft antwoord op vragen uit het publiek en signeert zijn werk.


Murat Isik debuteerde in 2012 met ‘Verloren grond’ waarvoor hij de Bronzen Uil ontving. In 2017 verscheen ‘Wees onzichtbaar’, volgens het juryrapport van de Libris Literatuurprijs een boek “dat is geschreven in een directe, meeslepende stijl, rijk aan krachtige details en treffende observaties. Vanaf de eerste bladzijde toont de geboren schrijver de lezer een wereld die bekend is uit krantenartikelen en sociale studies, maar nog te weinig uit romans. Op elegante en lichtvoetige wijze vertelt het boek een belangrijk en ernstig verhaal.”


Schrijftalent uit de regio

Nieuw in deze reeks is een voorprogramma waarin een schrijver uit de regio wordt geïnterviewd door Willem van Beek, voorzitter van Stichting De Kneep. Voorafgaand aan het interview met Murat Isik gaat Van Beek in gesprek met schrijfster Karin Verhaak uit Grave.

Karin was dertig jaar werkzaam als journalist in binnen- en buitenland. Die nieuwsgierige blik naar mensen en culturen speelt een belangrijke rol in haar schrijverschap. Vanaf 2015 schreef ze drie boeken en onlangs verscheen haar nieuwste roman ‘Verbonden verleden’, een verhaal met onvoorspelbare wendingen in de levensgeschiedenis van bijzondere mensen.

Na afloop kan het publiek vragen stellen aan beide auteurs. Ook signeren zij hun boeken bij de stand van boekhandel Readshop Cuijk.

Kaarten à 16 euro zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl. Bibliotheekleden krijgen korting. Na Murat Isik is op dinsdag 25 januari is dichter en podiumdier Bart Chabot te gast. 

Datum

16  dinsdag 16 november 2021 om 19.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie