Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

La Traviata bij Schouwburg Cuijk

Bewerking van Verdi’s bekende operaklassieker 


Met ‘La traviata’ brengt de Nederlandse Reisopera een moderne bewerking en pocketversie van Verdi’s bekende operaklassieker. Centraal staat de innerlijke zoektocht en strijd tegen vooroordelen van transvrouw Violetta. 


We maken kennis met Violetta (nog in mannengedaante) en zijn vrouw Annina. Op een feest maakt Violetta kennis met de aantrekkelijke Alfredo Germont, die al maanden heimelijk verliefd is op Violetta. 

 

Violetta is erg gecharmeerd van Alfredo, maar wijst een relatie in eerste instantie af omdat hij zijn transitie naar vrouw nog niet afgerond heeft. Toch vallen Violetta en Alfredo uiteindelijk voor elkaar. 


Bijzonder is dat dit niet slechts een ingekorte versie van de bekende opera is, maar dat regisseur Dorike van Genderen een nieuw verhaal heeft gecreëerd rond de figuur van Violetta. Zij liet zich inspireren door het waargebeurde verhaal van Lili Elbe (geboren als Einar Wegener), een van de eerste mannen die in de jaren '30 geslachtsveranderende operaties onderging. 

 

Waar Violetta in Verdi’s tijd door schaamte en vooroordelen omgeven was omdat zij een ‘courtisane’ was, valt Violetta in deze productie ten prooi aan hetzelfde gevoel van schaamte en maatschappelijke afwijzing, omdat ze zich gevangen voelt in een verkeerd lichaam. Beide Violetta’s zoeken bevrijding, de vrijheid om zichzelf te kunnen zijn en vinden die verlossing uiteindelijk.


Deze pocketversie van 90 minuten bevat alle aria's uit de oorspronkelijk opera, maar wordt uitgevoerd zonder koor en met een ensemble van acht musici.


Voor een bezoek aan Schouwburg Cuijk is momenteel een coronatoegangsbewijs verplicht (vanaf 13 jaar). Zorg voor een geldige QR-code (in de CoronaCheck-app of uitgeprint op papier) en vergeet je ID niet mee te nemen. Lees er meer over op onze coronapagina

Datum

11  donderdag 11 november 2021 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 61

5431 DL Cuijk

advertentie