Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Uniek festival in schouwburg: Masters of Hammond

Liefhebbers weten het allang: het Hammond-orgel is hip en happening en terug van eigenlijk nooit weg geweest in de pop en rock. Zondag 7 november treden de zes allerbeste Hammond-organisten op tijdens Masters of Hammond, een uniek festival in Schouwburg Cuijk.


Het komt maar zelden voor dat je de crème de la crème onder de Hammondorganisten op één plek kunt bewonderen. Een groepje enthousiaste liefhebbers uit Cuijk kreeg het voor elkaar, met financiële steun van B-Dutch en in samenwerking met de schouwburg die voor één dag wordt omgetoverd tot festivalterrein.

Een van de initiatiefnemers is fotograaf en Hammondliefhebber Mark van Stokkom die zichzelf in coronatijd een vrije opdracht gaf: het portretteren van de 12 meest invloedrijke Nederlandse Hammond-organisten. Dit werd vervolgens opgepikt door Sjoerd Meijer, programmeur van Schouwburg Cuijk en Henk Roelofs die er de jazz-programmering verzorgt en voilá, het festival was geboren.

In alle zalen van de schouwburg klinkt van ’s middags tot ’s avonds het Hammond-orgel, in verschillende genres en stijlen dus er is voor ieder wat wils. Tussendoor is er uiteraard gelegenheid voor een drankje of een hapje eten. Eén ding is zeker: met de line-up vol toppers is kwaliteit gegarandeerd dus muzikaal wordt het sowieso

genieten.

 

Tijdschema zondag 7 november

13.00-14.00           Presentatie Hammondkalender fotograaf Mark van Stokkom

14.00-15.00           Govert van der Kolm met Elijah Gospel & Soul Choir (Grote Zaal)

15.15-16.15           Thijs Schrijnemakers met Lord’s Ponytail (Kleine Zaal)

16.30-17.30           Carlo de Wijs met New Hammond Sound Project (Grote Zaal)

18.30-19.30           Frank Montis met Happy Village (Kleine Zaal)

19.45-20.45           Sven Hammond (Grote Zaal)

21.00-22.00           Rob Mostert met Boost! (Kleine Zaal)


Datum

7  zondag 07 november 2021 om 13.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie