Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Hanna Bervoets bij Schouwburg Cuijk

Literaire ontmoeting

Schrijver en essayist en Boekenweekauteur 2021


Hanna Bervoets is een succesvol schrijver, essayist en scenarist. Haar werk werd onder meer genomineerd voor de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuur Prijs en in 2017 ontving ze de Frans Kellendonk-prijs voor haar oeuvre. 

 

In haar Boekenweekgeschenk (2021) schetst Bervoets de wereld van de ‘content moderators’, die aanstoot­gevende filmpjes op internet controleren. 


In 2009 debuteerde Bervoets met ‘Of hoe waarom’, twee jaar later verscheen ‘Lieve Celine’, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Met ‘Welkom in het Rijk der zieken’ (2019) schreef Bervoets een meedogenloos eerlijke roman over ziek zijn en niet beter worden. 


Ontmoet lokaal talent 

Vanavond ontmoet je ook schrijftalent uit het Land van Cuijk. Willem van Beek, voorzitter van stichting De Kneep, interviewt voorafgaand aan het interview met Hanna Bervoets een schrijver uit de regio. Stichting De Kneep is hét platform voor schrijvers en taalliefhebbers uit het Land van Cuijk en Maasduinen. 

 

Maak kennis met Cobi van Baars. In 2017 debuteerde deze schrijfster uit Cuijk bij de gerenommeerde uitgeverij Atlas Contact met 'Schipper & Zn'. Eind 2020 verscheen haar derde roman 'Branduren', over de grenzen van het leven. Een geboorte- en een sterfdag brengen een familie samen, waardoor de toch al moeizame verstandhouding zwaar onder druk komt te staan. 


De Literaire Ontmoetingen zijn een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en De Kneep. Verder in deze reeks: Murat Isik (16 november) en Bart Chabot (25 januari). 

Datum

12  dinsdag 12 oktober 2021 om 19.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie