Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zomerconcert op het carillon

Marcel Siebers is beiaardier van de Sint-Martinuskerk in Cuijk


Op de vrijdagavonden in augustus kun je in het centrum van Cuijk genieten van een carillonconcert. De Sint-Martinuskerk in Cuijk bezit een van de mooiste carillons. De klokkenreeks is perfect zuiver gestemd en daardoor voor veel muziekstijlen geschikt. De zomerconcerten zijn dan ook heel divers: de genres lopen uiteen van klassieke barok tot moderne jazz en pop. 


De muziek is in heel het centrum te beluisteren, bijvoorbeeld op een van de terrassen op het Maasplein, in de tuin van het archeologisch centrum of in de tuin van de Paters Oblaten. Je kunt de beiaardier live zien spelen op een tv-scherm beneden in de kerk. 


Marcel Siebers (1955) is beiaardier in Cuijk, Venlo en Huissen. Hij studeerde piano aan het Arnhems Conservatorium en behaalde vervolgens zijn Masterdiploma aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Naast beiaardier is hij koorleider van de parochiële koren te Mill en pianodocent in zijn eigen lespraktijk te Cuijk. In 2008 ontving hij de eerste Cultuurprijs van de gemeente Cuijk en in 2016 kreeg hij de ‘Bronzen Merlet’ uitgereikt voor zijn culturele verdiensten voor diezelfde gemeente. 

 

De avond wordt om 18.45 uur geopend in de tuin van het archeologisch centrum, waar de beiaardier zichzelf zal voorstellen. Vervolgens start om 19.00 uur het concert. 

Datum

27  vrijdag 27 augustus 2021 om 19.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Martinuskerk

5431 DL Cuijk

advertentie