Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zomerconcert op het carillon

De 18-jarige Elien Van Den Broeck is een groot beiaardiertalent 


Op de vrijdagavonden in augustus kun je in het centrum van Cuijk genieten van een carillonconcert. De Sint-Martinuskerk in Cuijk bezit een van de mooiste carillons. De klokkenreeks is perfect zuiver gestemd en daardoor voor veel muziekstijlen geschikt. De zomerconcerten zijn dan ook heel divers: de genres lopen uiteen van klassieke barok tot moderne jazz en pop. 


De muziek is in heel het centrum te beluisteren, bijvoorbeeld op een van de terrassen op het Maasplein, in de tuin van het archeologisch centrum of in de tuin van de Paters Oblaten. Je kunt de beiaardier live zien spelen op een tv-scherm beneden in de kerk. 

 

Elien Van den Broeck (2003) startte op 9-jarige leeftijd met haar beiaardstudies in Peer. Op jonge leeftijd won zij reeds twee internationale beiaardwedstrijden (Deinze en St. Amand-les-eaux) en in haar thuisgemeente Meerhout kreeg zij de gemeentelijke cultuurprijs voor haar beiaardverdiensten.  


In 2018 werd zij op 14-jarige leeftijd aangesteld als beiaardier van de abdijbeiaard te Mol-Postel. Concerteren deed zij reeds op verschillende beiaarden in België en Nederland. In 2020 studeerde Elien af aan de Koninklijke beiaardschool te Mechelen en momenteel studeert zij beiaard aan het Lemmensinstituut te Leuven. 


De avond wordt om 18.45 uur geopend in de tuin van het archeologisch centrum, waar de beiaardier zichzelf zal voorstellen. Vervolgens start om 19.00 uur het concert.

Datum

13  vrijdag 13 augustus 2021 om 19.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Martinuskerk

5431 DL Cuijk

advertentie