Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zomerconcert op het carillon

Gerda Peters is stadsbeiaardier in Almere, Beverwijk en Voorburg


Op de vrijdagavonden in augustus kun je in het centrum van Cuijk genieten van een carillonconcert. De Sint-Martinuskerk in Cuijk bezit een van de mooiste carillons. De klokkenreeks is perfect zuiver gestemd en daardoor voor veel muziekstijlen geschikt. De zomerconcerten zijn dan ook heel divers: de genres lopen uiteen van klassieke barok tot moderne jazz en pop. 


De muziek is in heel het centrum te beluisteren, bijvoorbeeld op een van de terrassen op het Maasplein, in de tuin van het archeologisch centrum of in de tuin van de Paters Oblaten. Je kunt de beiaardier live zien spelen op een tv-scherm beneden in de kerk. 

 

Geboren en getogen in het centrum van Haarlem, zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. 

 

Gerda Peters is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij vervangt regelmatig collega-beiaardiers en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. 


De avond wordt om 18.45 uur geopend in de tuin van het archeologisch centrum, waar de beiaardier zichzelf zal voorstellen. Vervolgens start om 19.00 uur het concert. 


Download hier het programma


Je kunt bij ons met een gerust hart kaarten bestellen. Wij hanteren een verruimde annuleringsregeling, mocht je onverhoopt gezondheidsklachten hebben.

Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Datum

6  vrijdag 06 augustus 2021 om 19.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Martinustoren

5431 DL Cuijk