Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Tineke Steenbrink (orgel) en Lambert Colson (cornetto)

Muziek van o.a. Castello, Frescobaldi en Benedictus a Sancto Josepho


Tineke Steenbrink en Lambert Colson spelen een programma in de Sint-Martinuskerk met muziek van o.a. Castello, Frescobaldi en Benedictus a Sancto Josepho.


Lambert Colson (1985) is toonaangevend solist en onderzoeker. Zijn kennis van het repertoire voor de cornetto en nieuwsgierigheid naar nieuwe klanken typeren hem. Hij doceert aan de conservatoria van Brussel en Utrecht en maakt vast deel uit van de projecten van Holland Baroque. 


Hij wordt geroemd om zijn virtuoze en cantabile spel. De cornet (zink) is een houten blaasinstrument met een mondstuk zoals op de trompet. Het instrument benadert de schoonheid van de menselijke stem en voegt zich moeiteloos in de klanken van het Severijn orgel. 


Tineke Steenbrink, organist en artistiek leider van Holland Baroque is al 25 jaar verbonden aan het Severijnorgel en steeds op zoek om alle facetten van dit prachtige orgel verschillend te belichten. Het Severijn orgel is 370 jaar oud en zeer bij de tijd.


Maximaal 50 gasten per voorstelling, een toegangstest is niet nodig.


 Je kunt bij ons met een gerust hart kaarten bestellen. Wij hanteren een verruimde annuleringsregeling, mocht je onverhoopt gezondheidsklachten hebben.

Datum

27  zondag 27 juni 2021 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg

Martinuskerk

5431 DL Cuijk

advertentie