Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

GEANNULEERD - De Hippies van Beek bij Schouwburg Cuijk

De veelgeprezen documentaire ‘RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek’ gaat opnieuw het theater in, aangevuld met livemuziek en verhalen. Zjef Naaijkens (de flamboyante zanger van de Poepers), Ad Grooten (Pater Moeskroen, Veulpoepers, Mannen van Naam) en Frank van Osch (regisseur van de film en muzikant) vertellen verhalen, anekdotes, zingen Veulpoepers-liedjes én laten natuurlijk de documentaire op het witte doek zien.

 De film laat het verhaal zien van de band die in de jaren 70 werd opgericht in Hilvarenbeek: een feestelijke, strijdlustige folkband met linkse idealen. Hun grootste hit is ‘Den Egelantier’. Ze zijn wereldberoemd in Brabant en trekken vanuit het zuiden het hele land door. Ze spelen op elk dorpsfeest en op elke demonstratie tegen kernenergie, kruisraketten, Van Agt, Lubbers, etc. “We waren overal tegen”, vertelt de saxofonist van de band met een glimlach.

 Rondom de Veulpoepers ontstaat een beweging die socialistische idealen in de praktijk brengt door het oprichten van festivals, bedrijfjes, communes en een Tilburgs poppodium, het huidige 013. Ze bouwen daarmee hun eigen maatschappij binnen de maatschappij. Als in 1996 een reünie uitmondt in een stevige ruzie die tot in de rechtszaal wordt uitgevochten, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap.

 De documentaire ‘RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek’ gaat over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van een van de meest dwarse en spraakmakende bands die Nederland heeft gekend. De film gaat over volwassen worden en over hechte vriendschappen die uit elkaar spatten door groeiende tegenstellingen en eigenbelang. De muzikanten blikken terug op hun gloriedagen en hun pijnlijke ondergang.Deze voorstelling maakt onderdeel uit van Thuis in 't Theater, een unieke reeks intieme en bijzondere voorstellingen in samenwerking met Huistheater De Steenakker. Geniet samen met 29 andere gasten in een gezellige huiselijke sfeer, dichterbij de artiesten dan ooit!

Datum

15  zondag 15 november 2020 om 16.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie