Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Orson Welles 'The War of the Worlds' Schouwburg Cuijk

Het is zondag 30 oktober 1938, op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de VS. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak en anderen vluchten hun kelder in.


Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is, ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles. In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich ‘The Mercury Theatre’ noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeares ‘Othello’ en ‘MacBeth’. Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen.


‘Orson Welles’ The War Of The Worlds’ is een reconstructie van die dag in oktober 1938 maar vertelt ook over het Amerika van die tijd; over de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

Momenten

26  zaterdag 26 september 2020 om 19.15 uur
26  zaterdag 26 september 2020 om 21.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg

Grotestraat 61

5451 BM Cuijk

advertentie