Cultuur aan de Maas 2020

Het festival "Cultuur aan de Maas," wordt gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt vanaf het Protestantse Kerkje tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.


Tijdens deze zeventiende editie van "Cultuur aan de Maas," komen er in de straten van het gehele festival terrein binnen het centrum van Cuijk vanaf 13.00 tot 17.00 uur, optredens van koren, muziekgezelschappen en zijn er verder optredens van theater gezelschappen, de gilden van de gemeente Cuijk, zij verzorgen bv. het vendelzwaaien en het kruisboog schieten. Er wordt momenteel onderhandeld om enkele waardevolle archeologische vondsten uit de Grotestraat te laten zien en erbij te vertellen over het vroegere rijke Romeinse Leven in de omgeving van Cuijk.


Op het voorterrein van de voormalige tuin der Oblaten aan de Grotestraat komt voor de jeugd mogelijk weer een Circus Variëté waar zij een aantal Circus acts kunnen aanschouwen en worden er workshops gegeven waar deze acts aan de jeugdige bezoekers worden geleerd en door hen beoefend kunnen worden.


De diverse culturele instellingen o.a. museum Ceuclum, Archeologish museum, Beeldentuin en het Cuijks Archief gelegen in het centrum van Cuijk zullen zich weer presenteren.


Concerten, straattheater, Jeugdige Living Statues, etc. maken van dit festival weer een complete Uitmarkt


Als een lint tussen al deze activiteiten bieden kraamhouders van boeken en kunstwerken hun waar aan. Er zijn weer voldoende plaatsen beschikbaar voor deelname aan de boeken en kunstmarkt op zondag 30 augustus 2020.

Datum

30  zondag 30 augustus 2020 om 12.00 uur

Adres

Cultureel Hart Cuijk

Graaf Hermanstraat 18

5431 GS Cuijk

advertentie