Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

GEANNULEERD - HOORSPEL voor muziektheatervoorstelling ELDORADO

Op 5, 6 en 7 juni wordt in de gemeente Cuijk bij De Cinquant in Haps de muziektheatervoorstelling Eldorado gespeeld. Eldorado is te zien in 5 Brabantse gemeenten. Een muziekspektakel waarin 200 amateurmuzikanten uit de gemeente samen met professionele acteurs een opgewekt verhaal vertellen over uitdagingen op het Brabantse platteland. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan.


Componist Bart van Dongen maakt de muziek, theatermaker Wiske Sterringa schreef het script, Roel Swanenberg gelieerd aan Het Zuidelijk Toneel neemt de regie op zich. 

De makers hebben jonge Brabantse componisten gevraagd ‘preludes’ te maken voor Eldorado: op basis van een korte tekst van een personage uit de voorstelling, de klassieker Bloementjesgordijn van Wim Kersten én de opdracht om couleur locale per gemeente te verwerken, zijn vijf jonge componisten aan de slag gegaan. De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat een nieuwe generatie makers betrokken wordt bij een dergelijke grote productie.


Voor de gemeente Cuijk heeft de componist Jornt Duyx het hoorspel gemaakt. Jornt is een muzikale duizendpoot die werkt als componist, producer, multi-instrumentalist en sound engineer. Hij studeerde basgitaar(jazz) en ‘Art of Sound’ aan de conservatoria van Maastricht en Den Haag. In 2008 behaalde hij een Bachelor of Art & Technology en in 2010 een Master of Music aan de Utrecht School of Music & Technology.

“Ik heb voor dit hoorspel zelf de tekst ingesproken van mijn personage Loutje. Het lag voor de hand om dat zelf te doen, omdat ik uit mijn eigen ervaring helemaal kon voorstellen wat voor type jongen dit is. Om mijn stem te vervormen en verjongen, gebruikte ik auto-tune en een beat op de achtergrond. Dit uitgangspunt maakte dat ik de tekst ritmisch ingesproken heb en waar het kon heb ik er een soort rap van gemaakt. Uiteindelijk is het een collage van muzikale associaties en sounds bij de gesproken tekst geworden. Verder heb ik er allerlei gamegeluiden in verwerkt omdat Loutje het toch allemaal als een spelletje lijkt te zien.”


De 5 hoorspelen zijn hier te beluisteren.

 

Eldorado is een initiatief van Stichting Poon in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel.

Momenten

5  vrijdag 05 juni 2020 om 20.30 uur
6  zaterdag 06 juni 2020 om 20.30 uur
7  zondag 07 juni 2020 om 14.30 uur

Website en social links

eldorado2020.nl

Adres

De Cinquant

Cinquant 4

5443 NN Haps

advertentie