Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Musical over schnabbelcircuit laat oude hits herleven

Je omkleden in een bezemkast en met z’n allen de bus in voor een optreden in een buurthuis. Dat is de realiteit van artiesten die in het schnabbelcircuit optreden. Mariska van Kolck, Tony Neef en Jordy van Loon spelen artiesten die dit leven leiden in ‘Haal het doek maar op’. Een musical die oude tijden laat herleven maar vooral het leven achter de schermen laat zien.

 

Noem het schnabbelcircuit en Mariska van Kolck begint te lachen. De musicalvedette weet er alles van. “Ook ik heb namelijk in het schnabbelcircuit gezeten”, zegt ze. “Ik heb samen met Frank Ashton in 1987 een top 3 hit gehad. We reisden het hele land door met ons nummer op een recorder. Ik vind het dan ook erg leuk om deze musical te doen juist omdat het allemaal zo herkenbaar is.” 

 

In de voorstelling ontmoeten twee artiesten elkaar weer tijdens een begrafenis. Vervolgens gaat de musical terug in de tijd toen de twee het songfestival in het Belgische Knokke hadden gewonnen heel Nederland doorreisden om overal op te treden, in jawel het schnabbelcircuit. Volgens Mariska van Kolck is het een uitdaging om het publiek mee te nemen in de verschillende tijden in de voorstelling. “We spelen dan weer in het heden dan weer in het verleden en dat moet het publiek wel snappen”, zegt ze. 

 

De musical Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee is zondag 1 maart om 15.00  uur te zien in Schouwburg Cuijk. Voor kaarten zie website.

Datum

1  zondag 01 maart 2020 om 15.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl www.degraafencornelissen.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie