Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Cursus Muziek en Literatuur in Bibliotheek Cuijk

Literatuur- en muziekliefhebbers opgelet: op dinsdag 11 februari is in Bibliotheek Cuijk de derde avond van de 4-delige cursus ’Muziek en literatuur’.Muziekkenner Hans Terra neemt je tijdens deze cursus mee langs sterke romans waarin muziek een belangrijke rol speelt. Elke bijeenkomst staat er één specifiek boek centraal en op 11 februari is dat Het tumult van de tijd van Julian BarnesJe kunt de volledige cursus volgen, maar ook losse avonden aansluiten.


Hans Terra bespreekt dit werk van literair grootmeester Barnes aan de hand van historische bronnen en een documentaire over het leven van Sjostakovitsj. Daarnaast bespreekt Terra de inhoud van het boek en worden er fragmenten vertoond uit Sjostakovitsj’s 7e symfonie en de opera Lady Macbeth van Minsk.

 

Het tumult van de tijd

'Het tumult van de tijd' speelt zich af in de jaren dertig, wanneer een jonge man, Dimitri Sjostakovitsj - aanstormend componist en toegewijd huisvader - met een ingepakt koffertje bij de lift van een flatgebouw in Leningrad staat. Hij wacht er de hele nacht, nachtenlang, in de overtuiging dat hij opgepakt zal worden en afgevoerd naar het Grote Huis. Geen enkele beroemdheid die hij in de afgelopen tien jaar heeft ontmoet, kan hem nu helpen. En weinig mensen die naar het Grote Huis worden afgevoerd, komen ooit terug. Een verhaal over de compromissen die een kunstenaar moet sluiten om zijn stempel op de wereld te drukken. Een op feiten gebaseerde fictionele roman over het leven van één van de grootste componisten van de twintigste eeuw.

 

Hans Terra

Hans Terra groeide op met muziek, speelt piano, heeft een aantal koren gedirigeerd en is een fervent muziekliefhebber. Sinds enkele jaren deelt hij zijn kennis van en ervaringen met klassieke muziek met anderen. Hij organiseert daartoe bijeenkomsten - speels te omschrijven als “muzieksalons” - in ’t Fort in Cuijk, de Weijer in Boxmeer en in huiselijke kring. De aanpak is laagdrempelig. Je hoeft geen kenner te zijn om te genieten.

 

Deelnemen aan deze avond; € 7,50 voor niet-leden en € 5,- voor bibliotheekleden. Vooraf aanmelden is verplicht via www.biblioplus.nl.

Datum

11  dinsdag 11 februari 2020 om 19.30 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl https:

Adres

BiblioPlus

Kaneelstraat 64

5431 DZ Cuijk

advertentie