Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Trio Turmalin

Het Trio Turmalin bestaat uit gelauwerd Nederlands violiste Theodora Geraets en twee Braziliaanse musici Viviane Taliberti piano en Matias De Oliveira Pinto cello.

 

Theodora Geraets won vele prestigieuze vioolconcoursen, waaronder het Oscar Back, Aspen international en het  Julliard New York concours. Zij kreeg als eerste Nederlandse violiste de Nederlandse Muziek Prijs uit handen van de minister voor Cultuur. Als hoofdvakdocent viool is zij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en geeft zij masterclasses over de gehele wereld. In Brazilië ontmoette zij haar twee medespelers en sinds enkele jaren vormen zijn het Turmalin piano trio. Ook haar mede musici begonnen op zeer jeugdige leeftijd met musiceren en speelden al snel op grote internationale podia.

 

Het Trio Turmalin is genoemd naar de edelsteen Turmalin. De steen die o.a. in Brazilië gewonnen wordt, kenmerkt zich door zijn grote variëteit in kleuren en het is juist o.a. het streven naar het gebruik van een zo groot mogelijk kleurenpalet wat het trio voor ogen staat.


Extra bij dit concert

Een korte introductie door John Floore en na afloop een kopje soep en een amuse, samen met de musici. Het programma duurt ongeveer 70 minuten (geen pauze). 

Datum

19  zondag 19 januari 2020 om 11.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie