Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Pieter Derks – Voor wat het waard is (reprise)

Wegens groot succes dit seizoen terug in Cuijk! De Nijmegenaar Pieter Derks confronteert ons graag met wat we als vanzelfsprekend ervaren. De cabaretier en columnist rekent in zijn nieuwe voorstelling af met de waan van de dag, de tijdgeest, met zichzelf en de concurrentie.

Op zijn welbekende nuchtere, scherpe manier bekijkt hij politieke en maatschappelijke kwesties van allerlei kanten. Hij voorziet persoonlijke ervaringen en de herkenbare actualiteit van fris commentaar en confronterende vragen. Of je dat moet zien? Ja, het is het waard. Onze gasten gaven deze voorstelling een 9!


Nominatie Poelifinario 2019 in de categorie engagement

De jury: “In de voorstellingen van Pieter Derks was altijd al veel ruimte voor scherpe maatschappijkritiek, maar in Voor wat het waard is koppelt hij dat engagement voor het eerst aan een sterk verhaal uit zijn privéleven. Daardoor weet hij ons nu ook emotioneel aan zich te binden. Derks gebruikt een bizar voorval in het ziekenhuis als ingang om het over de sociale meetbaarheidscultus te hebben. Tegenwoordig moet alles direct van een oordeel worden voorzien. Met slimme voorbeelden toont hij aan hoe problematisch dat is.”

Datum

4  woensdag 04 december 2019 om 20.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie