Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Een Heilige Avond bij Schouwburg Cuijk

Dit belooft een bijzondere avond te worden. Niet alleen door de toneelthriller zelf, maar zeker ook door het nagesprek (ongeveer 20 minuten) onder leiding van regisseur Ursul de Geer met de volgende gasten: Burgemeester Wim Hillenaar, Willybert Oor (teamchef politie Maas en Leijgraaf) en Mark Plaum namens de politie en officier van justitie Sophie van de Besselaar (uit Cuijk!). In dit gesprek wordt nagepraat over veiligheid en privacy. Hoe ver mogen politie, veiligheidsdiensten en justitie gaan? Wat zijn de bevoegdheden van de burgemeester? In hoeverre mogen zij alles van je weten in het kader van nationale veiligheid? Bijvoorbeeld: hoe zit het eigenlijk met camera’s op straat? 

 

Over de voorstelling zelf, een ware toneelthriller: Het is kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, wordt verhoord op het politiebureau. Heeft ze samen met haar man een terroristische aanslag beraamd of toch niet? De politieman is daar zeker van en lijkt alles over de vrouw te weten. Precies om middernacht gaat ergens in de stad een bom ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft anderhalf uur om dat uit te vinden.

Hetzelfde geldt voor het publiek om af te wegen: is er nu wel of niet een bom?Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/nRjhbDnIn0Y en lees hier een recent interview met Ursul de Geer met meer info in het AD.

Datum

3  dinsdag 03 december 2019 om 20.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie