Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Infoavond Energieneutraal wonen bibliotheek Cuijk

Weg met de energierekening, ga Energieneutraal wonen! BiblioPlus en gemeente Cuijk organiseren hierover een infoavond.


BiblioPlus en de gemeente Cuijk organiseren samen twee keer per jaar een informatieavond in het kader van duurzaamheid. Op maandag 18 november vanaf 20.00 uur staat de avond in het teken van energieneutraal wonen. De gemeente zelf, de organisatie ThuisBaas én ervaringsdeskundigen delen tips & tricks over dit onderwerp. De toegang is gratis, aanmelden is wel verplicht. 


Een huis zonder energierekening? 

Dat klinkt aantrekkelijk, maar hoe doe je dat? In een energieneutraal huis wek je zelf alle energie duurzaam op die je nodig voor verwarming, warm water, apparaten, verlichting en ventilatie. Wigger Verschoor van de organisatie ThuisBaas gaat dieper in op de stappen die je kunt zetten om je woning energieneutraal te maken. Zij hebben al diverse bewoners daarin ontzorgd.

De gemeente Cuijk vertelt vervolgens over de mogelijkheden die er in Cuijk zijn om ondersteuning te krijgen bij energiebesparing en opwekking van zonne-energie, zoals het Cuijks Energiehuis dat per november van start gaat. Tot slot doen ervaringsdeskundigen de heer en mevrouw Mannem uit de doeken wat er allemaal bij komt kijken. Op het moment maken zij hun woning in Cuijk uit 1968 energieneutraal. Het wordt volledig geïsoleerd en voorzien van o.a. warmtepomp en zonnepanelen. Ben je ook benieuwd naar hun aanpak?


De avonden zijn gratis toegankelijk, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je daarom wel even aan via de website.

Datum

18  maandag 18 november 2019 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Biblioplus

Kaneelstraat 64

5431 DZ Cuijk