Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Hoe kom ik van mijn chronische pijnklachten af

Dit is een activiteit op het open podium van de bibliotheek, een initiatief van BiblioPlus om kennisdeling in het werkgebied te ondersteunen. Deze workshop wordt gegeven door Harrie van Schilt, triggerpointtherapeut en acupuncturist en Jordi Pichel, fysiotherapeut, beiden werkzaam binnen Gezondheidspraktijk Haps.


Last van (chronische) pijnklachten? Tijdens deze praktische workshop ervaar je of triggerpoints mogelijk de oorzaak zijn van je klacht(en) en hoe je deze zelf kunt behandelen. Een triggerpoint bestaat uit kleine spiervezels die vast en verkrampt in elkaar zitten. Een spier met een triggerpoint trekt zich samen, wat voelbaar is als een strakke band.

Veel (chronische) pijnklachten, bijvoorbeeld hoofd-, rug-, schouder- en/of kniepijn kunnen zijn oorzaak hebben in triggerpoints. Actieve triggerpoints stralen de pijn meestal uit naar een andere plek dan waar je de pijn ervaart, 'afgeleide pijn' heet dat. Passieve triggerpoints voelen aan als een pijnpunt zonder uitstralende pijn.


Wat ga je in deze workshop doen?

● het in kaart brengen van je klachten

● bepalen welke spieren verantwoordelijk kunnen zijn

● je krijgt een instructie hoe je deze spieren bij jezelf behandelt

● een 'behandelplan' voor thuis opzetten

● mogelijke oorzaken en onderhoudende factoren in kaart brengen

● tips voor thuis


Let op: Aanmelden is verplicht. Voor bibliotheekleden is deze workshop gratis. Niet- leden betalen €2,50.

Aanmelden kan bij elke bibliotheek tijdens de openingstijden en via de website: biblioplus.nl Klik op het kopje activiteiten en zoek 30 oktober op.

Biblioplus organiseert dagelijks interessante bijeenkomsten, lezingen, cursussen. Raadpleeg de website of loop de bibliotheek eens binnen en vraag naar de “activiteitenladder”. Ook niet- leden zijn van harte welkom.

Datum

30  woensdag 30 oktober 2019 om 19.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Bibliotheek Haps

Kerkstraat 5 Haps

5443 AA Haps

advertentie