Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dit is... het Land van Cuijk bij Schouwburg Cuijk

Hoe (on)Nederlands is het Land van Cuijk

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? Waarin verschilt iemand uit het Land van Cuijk van een Zeeuw of Fries? NRC-columnist Marcel van Roosmalen, Fotograaf des Vaderlands Roelof de Vries en Radio 1-presentator en Slimste Mens Jan Dirk van der Burg gaan in ‘Dit is... het Land van Cuijk’ op zoek naar het antwoord.


De drie mannen gaan onder meer in gesprek met inwoners van het Land van Cuijk. Zij gaan, samen met hen, op zoek naar wat de Land van Cuijkenaar beweegt én verbindt. Ze proberen te begrijpen waarom het ‘Een Goei Leven’ is in het Land van Cuijk. Wat de betekenis is van heerlijk en eerlijk eten. Waarom zorgen voor elkaar en voor anderen de tweede natuur van de Land van Cuijkenaar is. En waarom het prettig wonen, werken en vertoeven is in het Land van Cuijk.


Van der Burg, Van Roosmalen en De Vries hopen ook in het Land van Cuijk zoveel nieuwe inzichten op te doen dat zij aan het eind van hun tournee door de Nederlandse theaters conclusies kunnen trekken over wat nu écht de Nederlandse volksaard is.


Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg

Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv. Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt.


Datum

10  donderdag 10 oktober 2019 om 20.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie