Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Severijnorgel

Poëtische & virtuoze muziek van Cabezón, Correa de Arauxo, Titelouze, Cornet en Frescobaldi.


Een muzikale reis door Spanje, Italie, Frankrijk en de Zuidelijke Nederlanden – streken die in de 16e en 17e eeuw een rijke en hoog ontwikkelde orgel- en improvisatiekunst bezaten.

 

Als clavecinist en organist kan Léon Berben worden beschouwd als meester in zijn vak. Zijn omvangrijke kennis van muziekgeschiedenis en historische uitvoeringspraktijken maken hem tot één van de leidende figuren onder de musici die tot zijn generatie van specialisten in oude muziek worden gerekend.


Zijn solo cd-opnamen werden door de internationale pers lovend ontvangen en met grote regelmaat bekroond, onder andere met de Diapason d’Or en de Duitse Vierteljahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik. Hij studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag bij onder andere Rienk Jiskoot, als laatste leerling van Gustav Leonhardt en Ton Koopman. Vanaf het jaar 2000 was hij klavecinist van het door Reinhard Goebel geleide Musica Antiqua Köln, waarmee hij concerteerde over de hele wereld en voor onder meer Deutsche Grammophon / Archiv Produktion opnam.


Sinds de opheffing van het ensemble eind 2006 richt hij zich bijna volledig op zijn solocarrière. Als titulair-organist is hij verbonden aan het historische orgel van de St. Andreaskerk in Ostönnen, waar een van de in oorsprong, oudst bespeelbare orgels ter wereld staat (c.1425/1721). Als clavecinist is hij lid van Concerto Melante, een ensemble (op historische instrumenten) van de Berliner Philharmoniker.

Datum

22  zondag 22 september 2019 om 18.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie