Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Cultuur aan de Maas

Op zondag 25 augustus 2019 organiseert stichting Cultureel Hart Cuijk haar zestiende Cultureel Festival.

Het festival wordt gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt van het Protestantse Kerkje tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.


Tijdens deze zestiende editie van "Cultuur aan de Maas," komen er in de straten van het gehele festival terrein binnen het centrum van Cuijk vanaf 13.00 tot 17.00 uur, naast optredens van koren en muziekgezelschappen komen er workshop waar de jeugd de eerste beginselen worden bijgebracht om zelf als "Levend Standbeeld" (Living Statue) op te treden. Zij zullen worden begeleid en gekleed door enkele professionals op het gebied van werken als een Living Statue. Bij voldoende deelname van jeugdige deelnemers wordt er een wedstrijd (Kampioen Land van Cuijk) georganiseerd.


Circus Variëté

Op het voorterrein van de voormalige tuin der Oblaten aan de Grotestraat komt voor de jeugd een Circus Variëté waar zij een aantal Circus acts kunnen aanschouwen er worden er workshops gegeven waar deze acts aan de jeugdige bezoekers worden geleerd en door hen beoefend kunnen worden.


Uitmarkt

De diverse culturele instellingen gelegen in het centrum van Cuijk zullen zich weer presenteren. Er zullen ook weer diverse optredens van dansgroepen en toneelgezelschappen zijn. Concerten, liveoptredens van Living Statues, straattheater maken van dit festival een complete Uitmarkt.


Als een lint tussen al deze activiteiten bieden kraamhouders van boeken en kunstwerken hun waar aan. Er zijn weer voldoende plaatsen beschikbaar voor deelname aan de boeken en kunstmarkt op zondag 25 augustus 2019.

Datum

25  zondag 25 augustus 2019 om 13.00 uur

Website en social links

www.cultureelhartcuijk.nl

Adres

Oude centrum Cuijk

Kerk tot en met de Maaskade

5431 EM Cuijk

advertentie