Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Première-concert Vierdaagse Orkest in Schouwburg Cuijk

Het Vierdaagse Orkest 2019 heeft dit jaar niet alleen bijzondere nummers op het repertoire staan, het orkest is wat bezetting betreft nog nooit zo groot geweest. Het zorgt ervoor dat de muziek nog beter tot haar recht komt en dat zal het publiek merken. Zaterdag 13 juli is in de schouwburg van Cuijk het traditionele Hofmans’ Rooie Loperconcert. De aanvang is 20.15 uur en kaarten zijn nu al te koop. Op donderdag 18 juli is het concert op de Maaskade in Cuijk.

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio; van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en aangrenzende regio’s. Dat wordt aangevuld met een combo, een zanggroep van tien zangers en een dansgroep van vier danseressen. Het hele gezelschap komt daarmee op in totaal 79 uitvoerenden. In het orkest zijn alle secties volledig bezet. Onder leiding van de vaste dirigent Bart van Zutven en Stephanie van Werkhoven voor de zanggroep is al sinds maart intensief gewerkt aan de meer dan 25 muziekwerken die ten gehore worden gebracht. Een avondvullend programma met een grote variatie aan muziek. Het gaat van pop tot musicalnummers en van rock tot filmmuziek en uiteraard ontbreekt de feestmuziek niet. Vele bekende nummers, maar ook muziek die het publiek zal verrassen. Beide concerten in Cuijk hebben hun eigen karakter. Het première-optreden in de schouwburg gebeurt geheel in stijl, een mooie gelegenheid om vanaf de luxe theaterstoel van de muziek en dans te genieten. Het concert op de kade op donderdag heeft een heel andere sfeer. Het trekt ieder jaar een volle kade van muziek- en feestliefhebbers die er een geweldige avond aan kunnen beleven. Het Vierdaagse Orkest is op vrijdag tijdens de doortocht present om de wandelaars muzikaal te ondersteunen op deze laatste wandeldag van de Vierdaagse 2019.


Het Vierdaagse Orkest treedt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse in totaal zes keer op. Daarbij komt nog het optreden op vrijdag tijdens de doortocht in Cuijk. Na het openingsconcert in de schouwburg van Cuijk (zaterdag 13 juli, 20:15 uur) is het orkest te horen in Wijchen, Groesbeek, Maaskade Cuijk (donderdag 18 juli, 19.30 uur), Openlucht Theater de Goffert in Nijmegen en als afsluiting in Boxmeer (zondag 21 juli, Raadhuisplein, aanvang 19.30 uur, €5).

Kaarten voor Hofmans Rooie Loperconcert in de schouwburg kosten €16,45 en te bestellen via de website van het orkest.

Datum

13  zaterdag 13 juli 2019 om 20.15 uur

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie