Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Poëtisch ontbijt in Cuijk

Met optredens van Jos van Hest, Méland Langeveld en Jesse Dorrestijn.


Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondag 23 juni met drie bijzondere gasten: de dichters Jos van Hest en Méland Langeveld en gitarist/zanger Jesse Dorrestijn. De presentatie is in handen van ex-regiodichter Monica Boschman. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. 


Poëzie op een kussensloop

Jos van Hest betekent veel voor de poëzie in Nederland. Hij is actief als presentator, interviewer, redacteur en schrijfdocent. Je zou bijna vergeten dat hij dichter is. Al in 1968 publiceerde hij zijn eerste bundel: Tegen beter weten. Er volgden er meer. Zijn poëzie staat ook op posters en zelfs op een wijnetiket en een kussensloop. In de tuin laat hij zien en horen dat poëzie voordragen zoveel meer dan voorlezen is. 


Méland Langeveld is dichter, columnist, redacteur en tekstschrijver. Hij schrijft onder andere voor de Amsterdamse buurtkrant Dwars door de Buurt en de nieuwssite Oost-online. Eind 2015 verscheen zijn dichtbundel Zijwaarts springen. Een volgende bundel staat op stapel: Het wachten voorbij. Zijn gedichten worden gedanst en gezongen, hangen aan parkhekken en in etalages van bibliotheken.

Gitarist en zanger Jesse Dorrestijn zingt gedichten van Hans Lodeizen, Martinus Nijhoff, Johan Andreas dèr Mouw, en Méland Langeveld. Jesse kwam via zijn vader, Hans, met de gedichten van Lodeizen in aanraking. Na jaren klassiek gitaar te hebben gespeeld is hij in 2007 ook gaan zingen. De muziek die hij componeerde bij de gedichten doet denken aan Jaap Fischer en Spinvis.


Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost €12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot vrijdag, 21 juni via het contactformulier op onze website onder vermelding van je naam en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie op de website.

Datum

23  zondag 23 juni 2019 om 09.30 uur

Website en social links

www.verdeliet.nl

Adres

Verdeliet

Toermalijnlaan 40

5431 ZK Cuijk