Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Severijnorgel in Martinuskerk Cuijk

Noordduitse Hoogtepunten: Scheidemann, Weckmann, Buxtehude, BachHilger Kespohl is sinds 2007 kerkmusicus te Hamburg-Neuenfelde. Zijn orgelopleiding ontving hij reeds als tiener bij Martin Lücker (Frankfurt/Main) en Michael Radulescu (Wenen). Later studeerde hij aan de conservatoria van Keulen en Bremen bij Michael Schneider en Hans-Ola Ericsson. In de tachtiger jaren won hij diverse prijzen bij internationaler orgelconcoursen. Sindsdien concerteert hij in binnen- en buitenland.


Al vroeg begon Hilger Kespohl aan een intensieve studie van het Noordduitse orgel rondom Arp Schnitger, en reeds op 22-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste LP-opname op het Schnitger-orgel van Cappel. Naast zijn aanstelling in Neuenfelde is hij artistieke leider van de concertreeks 'Orgelpunkt' (Bremen) en docent aan de Hochschule für Künste te Bremen.


Dit concert maakt deel uit van Muziek in de Martinus, een reeks concerten in de St. Martinuskerk in Cuijk. Deze concerten worden georganiseerd door een nieuw, lokaal collectief van programmeurs, onder wie John Floore, Hans Kerskes, Marcel Siebers en Theo Lamers i.s.m. Schouwburg Cuijk.


Datum

26  zondag 26 mei 2019 om 16.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Martinuskerk

Kerkstraat 8

5431 DH Cuijk

advertentie