Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Gwyneth Wentink

Een solo-performance voor triple harp en elektronica.

Harpiste Gwyneth Wentink (1981) was nog maar acht jaar toen ze al optrad en had op tienjarige leeftijd niemand minder dan koningin Beatrix onder haar publiek. Inmiddels geldt ze als een van de meest vooraanstaande harpspelers wereldwijd.

Op de grote wereldpodia - Carnegie Hall, Royal Albert Hall - mocht zij het applaus in ontvangst nemen. En ze werd meermaals bekroond; zo ontving ze de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste prijs voor musici in Nederland.

 

‘Anahatha’ is een solo-performance voor de - in onbruik geraakte - triple harp, en elektronica. Deze combinatie verbindt Indiase muziektradities, minimal music en hedendaagse elektronica, en roept een nieuwe klankwereld op met eigen improvisaties en composities. Ook op het programma: ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt.


Dit concert maakt deel uit van Muziek in de Martinus, een reeks concerten in de St. Martinuskerk in Cuijk. Deze concerten worden georganiseerd door een nieuw, lokaal collectief van programmeurs, onder wie John Floore, Hans Kerskes, Marcel Siebers en Theo Lamers i.s.m. Schouwburg Cuijk.


Consumptie tijdens nazit in de schouwburg.


Datum

12  zondag 12 mei 2019 om 14.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk