Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Theater na de Dam bij Schouwburg Cuijk

Cuijks programma met het oorlogsdagboek van Koos Grens als rode draadDit jaar is het 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland is bevrijd. In navolging van andere gemeenten in Nederland staat nu ook Cuijk langer dan twee minuten stil bij wat de Tweede Wereldoorlog voor de lokale bevolking heeft betekend én hoe belangrijk het is om ‘vrijheid van kiezen’ te koesteren.


Theater na de Dam is gemaakt door en voor Cuijkenaren. De rode draad wordt gevormd door fragmenten uit het oorlogsdagboek van oud-spoorwegman Koos Grens. Ze worden voorgelezen door een van zijn achterkleinkinderen.

Op deze avond ziet u verder optredens van het Gulden Euro Trio en het koor Noisy Voices, leerlingen van het Merletcollege en jongeren van Cyou met hun eigen visie op het thema ‘vrijheid van kiezen’ en twee gesproken columns. Het programma wordt gepresenteerd door Mike van Diemen.


Theater na de Dam is voortgekomen uit een initiatief van theatermakers en filosofen die zich zorgen maakten over de afnemende zeggingskracht van de Nationale Dodenherdenking. In de jaren '60 was het gebruikelijk om na de Dodenherdenking toepasselijke toneelteksten voor te dragen. In 2010 pakten zeven theaters rond de Dam in Amsterdam deze traditie weer op. Schouwburg Cuijk heeft zich nu ook aangesloten bij dit inmiddels landelijke fenomeen.


Datum

4  zaterdag 04 mei 2019 om 20.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie