Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Chris Hinze bij Theater de Steenakker

Chris Hinze neemt je in zijn solo programma ‘Tibet – on the Roof mee

naar de onbekende wereld van Tibetanen, kloostergemeenschappen en hun leven te midden van de natuur. Film en geluidopnamen gecombineerd met live muziek. Huistheater De Steenakker, zondag 7 april, 15.30 uur, entree € 19,50, Steenakkerstraat 5, Haps


‘Tibet – on the Roof of the World’ is een indrukwekkende

combinatie van muziek en beeld. Op zijn lange reizen door Tibet

verzamelde Chris Hinze niet alleen muziek, maar ook beeldmateriaal.

Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking kwam hij in 2018 met het concept voor een concert met videowerk, verzameld tijdens zijn laatste drie reizen naar Tibet. ‘Tibet- on the Roof of the World’ neemt je mee naar wereld van de Tibetanen, hun kloostergemeen- schappen en hun leven te midden van de overweldigende natuur.


Op een groot scherm worden videobeelden met Tibetaanse klanken

gecombineerd met het inventief fluitspel van Hinze op diverse fluiten.

Met persoonlijke verhalen die ingenieus zijn samengesmeed tot een

boeiend schouwspel en een indringend geheel. Je waant je op reis door het dak van de wereld. Voor liefhebbers van Tibet, wereld reizen,

natuur, cultuur, Boeddhisme, mindfulness én natuurlijk de fans van deze virtuoze fluitspeler.


Chris Hinze is musicus, fluitist, producer, componist en wereldreiziger.

Een van Nederlands meest gelauwerde muzikant met meer dan 70 cd’s op zijn naam. Hij ontdekte al vroeg het plezier waartoe een passie kan leiden: muziek maken. Ooit begonnen als jazzpianist studeerde hij fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won een studiebeurs voor het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. In de jaren 70 werd hij bekend met zijn Baroque/jazz albums Teleman My way en Vivat Vivaldi. Gevolgd door Sketches en Variations on Bach, waarmee hij internationale bekendheid verwierf. Kort daarna startte hij met de Chris Hinze Combination, een jazz rock fusion combinatie waarmee hij op het jazzfestival in Montreux de Internationale Persprijs ontving. Hinze heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept waaronder de Beethoven Award, Prix dÍtalia. Ook ontving hij 3 Edisons.


Hinze verkende vele ritmes, stijlen en culturen. Kiezen voor een

richting is hem vreemd. Al zijn muziek valt volgens zijn zeggen onder de noemer wereldmuziek. Naast het maken van muziek is reizen een andere grote passie. Gemiddeld 3 maanden per jaar trekt hij de wereld rond met camera en opnameapparatuur op zoek naar ‘gekke’ geluiden en ‘waanzinnig’ beeldmateriaal. Aan de hand van zijn reizen bepaalt hij zijn multimedia theater concerttours en cd’s. Dit is zijn laatste Tibettour. Volgend seizoen is hij met zijn programma over India te zien.


Na afloop is er een nazit met Tibetaanse soep.

Datum

7  zondag 07 april 2019 om 15.30 uur

Website en social links

www.desteenakker.nl

Adres

Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps

advertentie