Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zangeres Beatrice van der Poel en gitarist Erwin van Ligten in Theater De Steenakker

Americana, Pop en Blues in het programma ‘Forever 27’.


Beatrice heeft met gitarist Erwin van Ligten een programma gemaakt over de ‘27 club’. De club van legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Denk aan Brian Jones, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain, Dickie Pride, Amy Winehouse, Robert Johnson en anderen... musici die velen hebben geïnspireerd en nog steeds tot de verbeelding spreken.


Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijven, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve, bluesy gitaarspel van Erwin en de warme, gloedvolle stem van Beatrice.

en met gitarist Erwin van Ligten een programma gemaakt over de 27

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stem-actrice. In de jaren negentig was ze succesvol met de band Beeswamp. Beatrice zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt ook stukken van anderen zoals van Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix. Haar voorstelling Electric Lady was een ode aan Jimi Hendrix en werd goed ontvangen met 4 sterren recensies. Onlangs kwam haar nieuwste album Montere Weemoed uit n.a.v. de gelijknamige theatervoorstelling met auteur Thomas Verbogt. Beatrice is ook radio DJ bij 40upradio.nl.


Gitarist Erwin van Ligten werkte samen met musici als Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Frederique Spigt en anderen. De Volkskrant noemt hem ‘de Nederlandse Ry Cooder’. Zijn gitaarstijl kenmerkt zich als bluesy, melancholiek met een ‘Indische twist’. Dit jaar zal zijn nieuwe album verschijnen.

 

‘Forever 27’ is een feestje van herkenning en ontroering voor het publiek. Na afloop is er een nazit met huisgemaakte soep. Meer informatie en tickets zie website. Entree € 17,50



Datum

31  zondag 31 maart 2019 om 15.30 uur

Website en social links

www.desteenakker.nl

Adres

De Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps