Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Margriet Sjoerdsma bij de Steenakker

Zangeres Margriet Sjoerdsma ontving deze maand de Nederlandse Oeuvre Prijs voor Kleinkunst en Cabaret. Een prestigieuze prijs die eerder ten deel viel aan o.a. Claudia de Breij en Herman van Veen. Zondag 17 maart is ze te zien in een intiem concert met pianist Egbert Derix in Theater De Steenakker in Haps. Aanvang 15.30 uur. Entree: € 17,50 inclusief kop koffie/thee, parkeren en garderobe.

 

De afgelopen twee seizoenen veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. Er volgden tachtig optredens met meer dan 10.000 bezoekers. Nu keert Sjoerdsma terug met de allermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Dit alles samen met pianovirtuoos Egbert Derix, die eerder samenwerkte met grootheden als Ian Matthews, John Helliwell (Supertramp) en Eric Vloeimans. Sjoerdsma en Derix brengen dit seizoen een ode aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze voorstelling samen een aantal nieuwe songs. Onlangs verscheen hun nieuwe cd.



Dit getalenteerde duo laat op onnavolgbare wijze horen waarom deze liedjes nou zó goed zijn en hoe deze fier overeind blijven in de intieme bezetting van slechts een stem en piano. Verwacht kleine, ingetogen vertolkingen, maar ook de nodige up tempo en uitbundigheid op het podium. Vakmanschap, speelsheid, humor en muziek met een hart gaan in deze voorstelling hand in hand. Deze twee getalenteerde musici en verhalenvertellers nemen het publiek mee op reis in een onvergetelijk muzikaal avontuur, waarin de glimlach en een onvermijdelijke traan elkaar afwisselen.

Na afloop is er een nazit met favoriete soep van de Steenakker



Datum

17  zondag 17 maart 2019 om 15.30 uur

Website en social links

www.desteenakker.nl www.margrietsjoerdsma.com

Adres

Huistheater De Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps