Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Vollemaanswandeling Landgoed Tongelaar

Heb jij wel eens een wandeling gemaakt bij Volle Maan? Op zondag 17 februari 2019 kun je onder leiding van natuurgidsen van IVN De Groene Overlaat Cuijk een Vollemaanswandeling maken.


We verzamelen om 19.00 uur bij De Tienmorgen in Beers en wandelen van daaruit naar Landgoed Tongelaar.


Wat valt er tijdens zo’n Vollemaanswandeling te beleven?

De gidsen vertellen over de bomen die we tegenkomen en we proberen ze te herkennen aan de silhouetten die in het maanlicht te zien zijn. We proberen geluiden van dieren op te vangen en vast te stellen welk dier dit geluid maakt. Laat de bosuil zich horen en wat ritselt er in het struikgewas?

De das zullen we niet zien, maar het verhaal van de gids over hoe de das leeft en wat hij in het donker uitvoert is ook interessant om te horen. Misschien zien we reeën of een vos.

En hoe donker is het eigenlijk bij Volle Maan? Kan je zonder een zaklamp wel gewoon ”wandelen”?


Erwtensoep na afloop

De wandeling die 2 uur duurt, eindigt rond 21 uur weer bij De Tienmorgen. Hier kunnen we onder het genot van een bord erwtensoep napraten over de belevenissen van de avond.

Voor de wandeling vraagt IVN een vrijwillige bijdrage en voor de erwtensoep € 3,00. Omdat de route deels door weilanden loopt, raden we je aan om waterdicht schoeisel of laarzen te dragen.Meer informatie nodig: mail naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl


Kijk ook eens op onze website en Facebookpagina.

Datum

17  zondag 17 februari 2019 om 19.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

De Tienmorgen

Broekkant 11

5437 ND Beers

advertentie