Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ali B Koorts

Ali B steekt zijn thermometer in de bilspleet van ons land.


Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. Want ga maar na: in 2012 won hij met 'Ali B geeft antwoord' de Neerlands Hoop prijs, werd hij voor 'Ali B beken(d)t' genomineerd voor de Poelifinario en prees Matthijs van Nieuwkerk zijn laatste programma 'Je suis Ali' de hemel in als '...misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen'.


En Ali is nog lang niet uitgepraat. Want er zijn nog genoeg onderwerpen waar hij zijn licht op wil laten schijnen. Daarbij wint zijn optimisme het nog altijd van zijn bezorgdheid. Of zoals hij het zelf bijna Cruijffiaans formuleert: 'Zelfs als het mis gaat, komt het goed.'


Nederland is misschien niet ziek maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en af en toe naderen we het kookpunt. Maar koorts is ook het begin van genezing, van opwinding en nieuwe kansen. Ali B steekt daarom zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Benieuwd naar de uitslag?


Tekst en spel: Ali B.

Regie: Titus Tiel van Groenestege.

Datum

8  dinsdag 08 januari 2019 om 20.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl alib.nl

Adres

Schouwburg

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie