Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Iris Penning; Hersenkroeg

Welkom in de hersenkroeg van Iris Penning. Ze neemt je mee in haar wereld. Vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst. Het is poëtische pop, waarmee Iris Penning haar verhaal vertelt.


Iris Penning bracht twee platen uit die goed werden ontvangen, deelde het podium met Spinvis, en stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat” 


OOR

Iris Penning etaleert op haar nieuwe album een volwassen schrijfstijl en een constante drift om te experimenteren. Popmuziek met kleinkunst invloeden, hier en daar subtiele psychedelische randjes en boven alles een nadruk op poëzie.

Iris Penning komt uit Eindhoven en studeerde daar af aan het Rock City Institute. Tijdens die studie snelde haar naam al aan haar vooruit. Ze deed in een korte tijd vele optredens. Ze was finalist in de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, een van de uitverkorenen voor het Proud of the South project en speelde zich een slag in de rondte tijdens de Popronde. Ondertussen maakte ze een album (Droomverf) en recent nog een EP (Psilocine). Bij beiden projecten werkte ze samen met experiment-producer Ralph Timmermans (o.a. Signe Tollefsen, United Cowboys (theater), Mindpark).


‘Dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken’ – 3voor12.


Een tweede bijzonder intiem concert voor kerst. Een dichter die zingt.

Youtube:


Na afloop nazit met gekleurde soep 2.0 en een toost op de feestdagen!

Toegangsprijs: € 15,00 (inclusief kop koffie/thee, garderobe en parkeren)

Datum

16  zondag 16 december 2018 om 15.30 uur

Website en social links

www.irispenning.com

Adres

Huistheater de Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps

advertentie