Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Mudita in Theater De Steenakker

Als onderdeel van een serie van drie intieme concerten voor kerst treedt zondag 2 december de uit Tilburg afkomstige jazz formatie Mudita ‘The Art of Silence’ op. En zondag 16 december is de eigenzinnige singer en songwriter Iris Penning uit Eindhoven met haar poëtische pop aan de beurt. De serie staat in het teken van vijf jaar Theater De Steenakker.

 

Mudita bestaat uit de getalenteerde zangeres Sanne Rambags (24 jaar). Zij wordt inmiddels regelmatig op grote podia gevraagd zoals Nord Sea Jazz Festival en optredens met grote musici als trompettist Eric Vloeimans of Martin Fondse. In Mudita zoekt zij samen met twee andere jonge muzikanten de grenzen op van hun instrument om die te verweven tot één geluid. Naast Sanne is dat pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits. Daarbij laten zij zich inspireren door stilte en intensiteit. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties weten ze een breed publiek te raken. Hun concerten kenmerken zich in minimalistisch spel, een vrije benadering van hun composities met als uitkomst het geluk en de magie die tijdens het samenspelen ontstaat. In hun muziek schuilt een wereld van verstilling en sereniteit. Meditatief en betoverend.


In De Steenakker presenteren ze op zondag 2 december hun eerste cd ‘Listen to the Sound of the Forest’. Vooraf start om 14.15 uur een stiltewandeling door het natuurgebied waarin de Steenakker ligt (gratis). Na afloop is er een nazit met fluweel zachte soep. 

Datum

2  zondag 02 december 2018 om 15.30 uur

Website en social links

www.desteenakker.nl

Adres

Theater De Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps

advertentie