Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ronald Snijders bij de Kansas Cuijk

“Een muzikaal wonderkind, een natuurtalent. Een geniale musicus die zijn afkomst nimmer verloochent en jazz, funk en andere muziek laat versmelten met Afro-Surinaamse en Zuid-Amerikaanse muziektradities, zodat een nieuw geheel ontstaat. Een muzikale pionier en een vakman pur sang”, aldus de woorden van Eddie Veldman (drummer) die met veel plezier met onze gastsolist, componist en fluitist Ronald Snijders speelt.


Ronald Snijders (1951) is een Nederlandse musicus en schrijver van Surinaamse afkomst. Zijn hoofdinstrument is dwarsfluit. Daar begon hij al op zevenjarige leeftijd mee. Hij vertrok in 1970 naar Nederland en won in 1973 de persprijs van het NOS Jazzconcours. Snijders werd in 2001 koninklijk onderscheiden en werd ridder in de orde van Oranje Nassau. Datzelfde jaar werd hij ook ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster, een onderscheiding verleend door de president van Suriname.

Snijders speelde met zijn bands, De Ronald Snijders band en De Ronald Snijders extended band en als fluitsolist op talrijke podia in binnenland en buitenland. Zo was hij onder andere op het North Sea Jazz Festival in Den Haag en Rotterdam en festivals over de gehele wereld. 


In zijn composities combineert hij duidelijk merkbaar de Surinaamse roots (onder andere kaseko- en kawinamuziek) met invloeden uit de jazz, funk, pop en wereldmuziek. Hij maakte veelal in eigen beheer meer dan twintig cd’s en lp’s met eigen werk. Verder componeerde hij nieuwe Surinaamse kinderliedjes en bracht ze met traditionele Surinaamse liedjes uit op een drietal cd’s. Ook verzorgt hij kinderconcerten en geeft hij lezingen en workshops over diverse wereldmuziekstijlen.


Zegt ‘De Ver Van Mijn Bed-Show’ je nog iets? De herkenningstune is van de hand van Ronald Snijders.


Het repertoire op 25 november a.s. zal bestaan uit nummers van Ronald, gecombineerd met wat nummers uit het repertoire van JAmZZ Collective zelf, waaronder een ode aan de onlangs onverwachts en op veel te jonge leeftijd overleden trompettist Roy Hargrove. 


Line-up:

Ronald Snijders – Fluit

Martijn van Hoof – Basgitaar

Melvin van Wilsem – Drums

Johannes Bongartz – Piano

Marc Loeffen – Saxen


Aanvang optreden: 16:00 uur (zaal open: 15:00 uur). 

Entree: 5 euro.


Aansluitend aan het optreden organiseren we natuurlijk weer een laagdrempelige, open JAmZZ Sessie. Alle muzikanten (uit Cuijk, Nijmegen, Arnhem, Paramaribo, etc.) van harte welkom om mee te doen …

Datum

25  zondag 25 november 2018 om 16.00 uur

Website en social links

Adres

Kansas

Kerkstraat 7

5431 DS Cuijk