Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Onderwaterarcheologie bij Bibliotheek Haps

KennisMakerslezing van Joost van de Besselaar in Bibliotheek Haps.


Ooit een wervel van een walvis gezien van meer dan 3 miljoen jaar oud? Joost van de Besselaar, behalve duikende vrijwilliger in de archeologie ook voorzitter van Haps’Heem, komt in de bibliotheek in Haps vertellen over de projecten van de beroemde en, zoals Joost het zelf zegt, de meest “beruchte” Stichting van amateur- onderwaterarcheologie van Nederland: Mergor in Mosam.

Mergor in Mosam- letterlijk Latijn voor- ik dompel onder in de Maas- is een stichting van amateur-onderwater-archeologen.

Bekend is dat de meeste vondsten gedaan worden door amateur- archeologen. Bij onderwater-archeologie denkt iedereen aan gezonken schatten, kisten vol goud in piratenschepen! 

Wat Joost het meeste boeit zijn de tekens op oude ankers die onder water gevonden worden. Ook een zakmesje uit de Tweede Wereldoorlog- gevonden in de Maas- kan hem enorm boeien. Van wie is dat mesje geweest? Welk verhaal of misschien welk menselijk drama schuilt hierachter. Het is in ieder geval een bijzondere hobby. 

Zeg nou zelf hoe bijzonder is het als je een wervel van een walvis van 3.000.000 jaar oud vindt in de grindkuilen van Mill!

Aan de hand van prachtige foto’s zal Joost ons vertellen over zijn bijzondere hobby en de projecten van Mergor in Mosam.


Hoe aanmelden:

Online via de website van biblioplus en dan het kopje activiteiten openen. Scrollen naar 23 oktober.

Of meld u aan bij de balie van de bibliotheek. De kosten bedragen

€2,50 inclusief een kopje koffie of thee.

Datum

23  dinsdag 23 oktober 2018 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Bibliotheek Haps

Kerkstraat 5

5443 AA Haps

advertentie