Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

‘Oog in oog met een reuzenos’

Met het spannende kinderboek ‘Oog in oog met een reuzenos’ levert Ineke Kraijo uit Cuijk haar 24e boek af. ‘Oog in oog met een reuzenos’ is het een verhaal voor kinderen vanaf acht jaar. Op dinsdag 25 september om 9.00 uur wordt het boek gepresenteerd in de bibliotheek in Cuijk, Kaneelstraat 64. 


Ineke: ‘Het bijzondere aan dit boek is dat ik er eigenlijk al jaren geleden aan begonnen ben. In 2013 schreef ik korte verhalen voor een educatieve uitgever, Gelling. Een van die verhalen speelde in de oertijd en ging over Tuuk. Al tijdens het schrijven van dat korte verhaal voelde ik dat Tuuk mij nog veel meer te vertellen had, maar daar was toen geen ruimte voor.’

De afgelopen jaren richtte Kraijo zich op het schrijven van boeken voor een brede doelgroep, van peuters tot volwassenen en alles wat daartussen zit. Maar Tuuk was nooit helemaal uit haar gedachten. Vorig jaar besloot ze de reuzenos bij de horens te vatten en ging echt aan de slag met het verhaal. Dat resulteerde in het boek ‘Oog in oog met een reuzenos’, uitgegeven door Columbus.

Tuuk is een jongen van tien zomers oud. Hij wil niets liever dan met de mannen van de nederzetting mee op mammoetjacht, maar de stamoudste vindt hem nog te klein. Dan verzint Tuuk een list om te bewijzen dat hij sterk genoeg is om mee te gaan. Maar dat loopt anders af dan hij gedacht had. Opeens staat hij oog in oog met een reuzenos.


Het boek wordt op dinsdag 25 september om 9.00 uur feestelijk gepresenteerd in de bibliotheek in Cuijk. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Datum

25  dinsdag 25 september 2018 om 09.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl www.inekekraijo.nl

Adres

Bibliotheek

Kaneelstraat 64

5431 DZ Cuijk